Hellinger Csoport

Beleszületünk egy családba, melynek története van, melyhez tartozni életbevágóan fontos nekünk. Az együvé szőtt sorsok családi szövedékké alakulnak. Kapcsolataink rendszere sokszor kusza, átláthatatlan, mégis a mindennapjaink meghatározója. Kapunk tőle sok mindent: olyat, amit jónak, vagy rossznak vélünk, amit nem értünk, vagy amit elutasítunk és főképpen olyat, amit mi majd másképp, ügyesebben, okosabban, szebben szeretnénk csinálni, mint eleink.


Kapunk örömet és könnyeket.

És lehetőségeket.

Élj vele!


A családállításon lehetőséged van, hogy egy nagyobb összefüggésben tekints az életedre,s így is lásd magad. Sorsunkkal összhangba hozni a létezésünket gyógyító. Rátalálsz a tudásra, hogy mikor kell cselekedned és mikor kell engedned, hogy a dolgok megtörténjenek. Az élet nem kecsegtet azzal, hogy mindig igazságos lesz hozzád. nem ígéri, hogy nem érnek kudarcok, tragédiák, nem tesz fogadalmat, hogy megóv a kísértéstől, csak teret és időt ad, hogy a saját utad járd Te vagy a világ közepe – mondja  és ha őszintén és kitartóan teszed, lehetőséged van önmagad legbenső lényegének közelébe kerülni, rálelni egyfajta belső békére. Az önmagad meghaladására tett lépéseid egy része józanésszel megmagyarázható. A másik részre adott válaszaink ésszel megközelíthetetlenek, szívvel szeretettel, hittel válnak érthetővé,viselhetővé.


A családállítás során többfajta tapasztalásra tehetsz szert. Minden embernek megvan a maga gyötrelme, ha vállalod és együtt leülünk a gondjaiddal,átélheted,hogy problémád megoldásában egy csoport áll melletted,támogat. Nem vagy egyedül. Képesek vagyunk gyógyulást adni egymásnak. Vannak kapcsolódások, melyek táplálnak téged. A családállítás során megérzed és megéled a felfoghatatlant, hogy számtalan dolog az életedben az emberi ész és megértés határán túl van. A világunk mélyén rend és szeretet van. A szeretet mindenütt jelen van, a kérdés, tudsz-e hozzá kapcsolódni. A világ összetett, teljességében a gyűlöletnek is helye van s benne az ember mindig tiszteletre méltó, cselekedetei nem mindig.  


A családállítás, lelki munka, egy érzékeny módszer.
​Annyit kapsz tőle amennyit képes vagy elviselni.


Időre van szükséged. Idő kell, míg az akarat meghajol a lélek előtt, míg azt tudja mondani „Látlak” "Kérlek", „Tisztellek”. Fájdalom, csalódás, kétségbeesés, magány, félelem, bukás - sokszor ismételt tévedések egyengetik a lélek útját. Sok ellenállást győzöl le magadban, míg a valós problémát megleled. Hosszú az út szükséged van türelemre és kitartásra, csak így érintheted meg a változásokért kiáltó konfliktusaidat. Minden konfliktus többféleképpen oldható meg, ez tudod. A saját válaszaidat keresed. Én erre hívlak és kísérlek, próbálj szerencsét, mint a mesében, teremts rendet magadban,hogy békében élhess. Az igazi eredményt akkor éred el, ha a mindennapjaidban képes vagy megélni a felismeréseidet, fontos, hogy cselekvésre váltsd őket. A gyógyulás a változásban, változtatásban van.