A KAPCSOLAT NYELVE

A kommunikációnak egy nagy baja van: a részévé vált illúzió.- írja Georg Bernard Shaw


Marshal Rosenberg nemcsak leleplezi, hanem segít megérteni, elfogadni és túllépni a saját és közösen alakított illúziónkon. Az EMK egy kommunikációs modell, amely meglepő egyszerűségével, újraépíti az önmagaddal évek során kialakított kapcsolatot, s ajándékként élhetővé és tartalmassá varázsolja a viszonyodat a többi emberrel.


A négylépcsős rendszer a megfigyelésed pontosításával, szükségleteiden, érzéseiden, kéréseden keresztül elvezet oda, hogy felfedezd a saját belső igazságodat, hogy tisztában legyél  az igényeiddel, a képességeiddel, a lehetőségeiddel és mindezekért felelősséget is vállalj.


A gyakorlás során megtudod ki vagy, megtanulsz bízni magadban, az ösztöneidben, megérzéseidben. Megtanít, hogy tudd bármit gondolsz vagy teszel,  hatással van rád és a környezetedre; felelős vagy magadért. Segít, hogy elfogadd és megértsd, hogy két ember között sokszínű kapcsolat alakulhat, hogy az elvárások, előítéletek és konvenciók alapján kötött kapcsolatok megköthetőek figyelem, bizalom, együttérzés alapján is, valamint hozzásegít, hogy szeretetben legyél önmagaddal és másokkal.